Význam lidských zdrojů v regionálním rozvoji Moravskoslezského kraje - Holušová, Karolína; Měrtlová, Libuše; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá lidskými zdroji a jejich významem v regionálním rozvoji České republiky, konkrétně v Moravskoslezském kraji. Hlavním cílem je určit, do jaké míry jsou zaměstnavatelé na Opavsku spokojeni s úrovní lidských zdrojů. Důraz je kladen na vzdělání, motivaci, pracovní výkon a zdravotní stav zaměstnanců a uchazečů o zaměstnání. Za účelem komparace kvality lidských zdrojů v Moravskoslezském kraji s ostatními kraji v České republice je provedena analýza vybraných ukazatelů v období let 2003 -- 2012, která je doplněna o bodovou metodu pro určení pořadí jednotlivých krajů. Výsledky analýzy i výpočtu bodové metody poukazují na výrazně podprůměrné hodnoty ukazatelů regionálního rozvoje dotýkajících se problematiky lidských zdrojů v Moravskoslezském kraji. Vyhodnocení dotazníku v okrese Opava naopak ukázalo výraznou spokojenost zaměstnavatelů s kvalitou lidských zdrojů v daném kraji.
Vedoucí práce: Libuše Měrtlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses