Strategie podniku - Králová, Pavla (2015)
Předmětem diplomové práce je na základě strategické analýzy zpracovat strategii budoucího vývoje konkrétního podniku. Práce je rozdělena na dvě stěžejní části, kde v první jsou položena teoreticko-metodologická východiska, jejichž poznatky jsou následně využity ve druhé, praktické části. K dosažení budoucí strategie podniku je využit přístup strategického plánovacího cyklu. V jeho analytické části je zanalyzováno externí a interní prostředí podniku, na jehož základě jsou ve strategické části navrženy varianty budoucího vývoje podniku, opírající se o akceptační kritéria. Nakonec v realizační části strategického plánovacího cyklu jsou dlouhodobé strategické cíle vybrané společnosti dekomponované na cíle krátkodobé, zabezpečující operativu řízení.