Strategie podniku - Králová, Pavla; Kovář, František, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Štěpán, Jan (2015)
Předmětem diplomové práce je na základě strategické analýzy zpracovat strategii budoucího vývoje konkrétního podniku. Práce je rozdělena na dvě stěžejní části, kde v první jsou položena teoreticko-metodologická východiska, jejichž poznatky jsou následně využity ve druhé, praktické části. K dosažení budoucí strategie podniku je využit přístup strategického plánovacího cyklu. V jeho analytické části je zanalyzováno externí a interní prostředí podniku, na jehož základě jsou ve strategické části navrženy varianty budoucího vývoje podniku, opírající se o akceptační kritéria. Nakonec v realizační části strategického plánovacího cyklu jsou dlouhodobé strategické cíle vybrané společnosti dekomponované na cíle krátkodobé, zabezpečující operativu řízení.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: František Kovář
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; strategic planning; master's theses