Strategie podniku - Vrabec, Tomáš (2015)
Cílem diplomové práce je provedení strategické analýzy podniku Plzeňský Prazdroj, a. s., opírající se o externí a interní analýzu. Dále potom zpracování strategie budoucího vývoje podniku. Výstupem diplomové práce je ucelený pohled na vnější a vnitřní prostředí Plzeňského Prazdroje poskytující kvalitní podklad pro strategické řízení společnosti. Na základě těchto výstupů autor práce doporučuje vhodné strategie pro další rozvoj podnikání korespondující se strategickým záměrem společnosti a odvíjející se od podnikatelského prostředí.