Opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti z pohledu finančního práva - Špás, Martin; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce s názvem "Opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti z pohledu finančního práva" má za úkol seznámit se základními aspekty legalizace výnosů z trestné činnosti, tzv. praní špinavých peněz, a dále vymezit základní postupy a metody boje proti praní špinavých peněz, a to nejen na vnitrostátní úrovni, ale také na úrovni mezinárodní. Primárním úkolem je vysvětlit a popsat problematiku tohoto celosvětového fenoménu ohrožujícího státní ekonomiky a národní zájmy. Cílem této práce je vyhodnotit efektivitu platné legislativy, například i pomocí komparativní analýzy legislativy vybraných států. V souvislosti s globalizací a rozvojem informačních a komunikačních technologií je žádoucí, aby se právní úprava neustále vyvíjela a reflektovala tak nové tendence, ke kterým praní špinavých peněz směřuje. Tento organizovaný zločin je fenomén ohrožující ekonomiky celého světa, v zájmu každého státu by mělo být vyvíjení právních opatření v této oblasti, aby se dosáhlo snížení této ekonomické kriminality.
Vedoucí práce: Hana Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses