Testy řízený vývoj na platformě .NET - Bárta, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vít, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Testy řízený vývoj softwaru (TDD) je komplexní agilní metodika, která se nezabývá pouze testováním, ale obecně vývojem softwaru. Tato práce představuje obecné principy TDD, ale také konkrétní postupy a praktiky na platformě Microsoft .NET. V práci jsou uvedeny příklady podpůrných aplikací, které jsou pro TDD na této platformě vhodné, a dále prak- tické ukázky kódu v programovacím jazyce C#. Na těchto ukázkách je předváděn apliko- vaný proces testy řízeného vývoje. Práce se dále věnuje nejenom samotnému TDD, ale také pojmům, které s ním souvisí. Jed- na z kapitol je věnována obecně testování softwaru, automatizovaným testům, či agilním metodikám, ke kterým TDD patří. Práce se dále zaměřuje na požadavky, které jsou kladeny na testy i na vyvíjenou a testova- nou aplikaci. Pro úspěšné aplikování TDD je nutné dodržet některé postupy a omezení. Pokud by nebyly dodržovány, může se stát testy řízený vývoj neefektivní a náročný pří- stup. V opačném případě je to ideální nástroj pro produkování kvalitního kódu.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses