Analýza produktového portfolia značky Vichy - Bláhová, Zuzana (2015)
Tato práce se zabývá sortimentní skladbou a marketingovým mixem značky Vichy na českém trhu dermokosmetiky. Diplomová práce je založena na metodě vědeckého popisu a analýzy, z níž vyvozené závěry jsou hlavním výstupem této práce. První část práce je část teoretická. Ta slouží jako základ pro vypracování praktické části. Teoretická část se zaměřuje na nejdůležitější aspekty spojené s analýzou marketingového mixu a analýzou portfolia. V praktické části je představena značka Vichy, charakterizován trh a odvětví a představena cílová skupina. Dále jsou provedeny analýzy SWOT, marketingového mixu, portfolia značky a prodejů se zaměřením na přípravky v kategorii péče o pleť. V závěru praktické části jsou navržena konkrétní doporučení, která vychází z marketingových a tržních analýz v předchozích kapitolách.