Ocenění nemovitosti s ohledem na financování hypotékou a porovnání s možností nájmu - Ondrčka, Roman (2015)
Tato práce je zaměřena na teoretická východiska i praktická využití v oblasti oceňování nemovitostí, se zřetelem na změny, ke kterým došlo v souvislosti s nástupem nového občanského zákoníku v účinnost. Ocenění je proveden několika tržními způsoby a jejich výsledek přináší ohodnocení s co nejnižší mírou zaujetí. Dále je cílem této práce srovnat možnost pronájmu nemovitosti s jejím nákupem pomocí financování hypotékou a porovnání výhodnosti obou variant.