Vliv velkých sportovních akcí na měnové kurzy - Malý, Vítězslav (2014)
Předmětem práce "Vliv velkých sportovních akcí na měnové kurzy" je analýza pohybů měnových kurzů v době konání sportovních událostí světových rozměrů. Za tímto účelem jsou vybrané měnové páry sledovány v několika obdobích a pomocí indikátorů technické analýzy rozebrány k identifikaci stejných prvků ve vývoji měnového kurzu. Výsledky analýzy odpovídají na otázku, zdali sportovní události typu olympijských her či mistrovství světa dokáží ovlivnit měnový kurz.