Vliv velkých sportovních akcí na měnové kurzy - Malý, Vítězslav; Taušer, Josef; Buryan, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Předmětem práce "Vliv velkých sportovních akcí na měnové kurzy" je analýza pohybů měnových kurzů v době konání sportovních událostí světových rozměrů. Za tímto účelem jsou vybrané měnové páry sledovány v několika obdobích a pomocí indikátorů technické analýzy rozebrány k identifikaci stejných prvků ve vývoji měnového kurzu. Výsledky analýzy odpovídají na otázku, zdali sportovní události typu olympijských her či mistrovství světa dokáží ovlivnit měnový kurz.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses