Etické aspekty podnikání - Konečná, Lucie (2014)
Tato diplomová práce se zabývá etickými aspekty podnikání. Diplomová práce definuje, co je etika, podnikatelská etika a představuje vybrané nástroje podnikatelské etiky. Praktická část je zaměřena na stavební společnost Skanska a na její pohled na etiku v podnikání. Tato část je obohacena o rozhovor s generální ředitelkou společnosti Skanska SK a.s. a dále o dotazníkové šetření uskutečněné mezi zaměstnanci této firmy. Hlavním cílem diplomové práce je zmapovat úroveň etiky v podnikání ve stavební společnosti Skanska. Hlavní výzkumná otázka bude pak následující: Jakou roli hrají etické aspekty ve společnosti Skanska?