Námořní liniová doprava mezi EU a Čínou - Doboš, Michael (2015)
Práce se zabývá liniovou námořní dopravou mezi EU a Čínou a její vzájemnou korelací s vývojem hospodářského cyklu za posledních 10 let. Cílem práce je ukázat, v jakém časovém horizontu se dokážou jednotlivé složky liniové námořní dopravy přizpůsobit situaci v mezinárodním obchodu. Mezi sledované údaje patří zejména počet kontejnerových lodí, množství přeložených kontejnerů v přístavech, sazby námořní dopravy aj.