Zahraničné investície z Európskej únie do Ruska a ich zmena po vstupe Ruska do WTO - Mikušincová, Alexandra (2015)
Táto diplomová práca je zameraná na priame zahraničné investície z Európskej únie do Ruskej federácie. Prvá kapitola je venovaná objasneniu pojmu zahraničné investície. V ďalšej časti je charakterizované ruské členstvo vo vybraných medzinárodných organizáciách. Tiež sú popísané vzťahy medzi Ruskom a Európskou úniou. Časový rámec uvedených charakteristík je limitovaný existenciou samostatnej Ruskej federácie. Do práce je zahrnutý aj opis ekonomickej a investičnej oblasti Ruska. Táto diplomová práca sa tiež zaoberá ruským členstvom v Svetovej obchodnej organizácii, ktorému sa bližšie venuje posledná kapitola.