Strategická analýza vybrané společnosti a nástin strategie - Tomcová, Petra (2014)
Práce analyzuje vybraný podnik na domácím a zahraničních trzích. Na základě této analýzy jsou pak formulovány doporučení pro zlepšení současné strategie. Je rozčleněna do čtyř kapitol. První část představuje analyzovanou společnost a její současné strategické řízení. Druhá a třetí kapitola tvoří stěžejní část práce. Je v nich analyzováno vnější a vnitřní prostředí společnosti. Na základě těchto analýz jsou formulována doporučení pro strategii v poslední kapitole.