Význam aktivit agentury CzechInvest pro podnikání v ČR - Harapát, Ondřej; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce je zaměřená na agenturu CzechInvest a roli, jakou hraje směrem k podnikům v České republice. Svým vlivem na podnikatele roste konkurenceschopnost českých podniků a zvyšuje se i pozice našich podniků v zahraničí. První kapitola se tedy bude zabývat teoretickými přístupy k mezinárodnímu obchodu. Další kapitola je zaměřená na situaci v české ekonomice po revoluci v roce 1989. Zvláštní pozornost je poté věnována přímým zahraničním investicím jako klíčovému faktoru rozvoje českého hospodářství. Aktivity agentury CzechInvest jsou rozděleny na období před vstupem do Evropské unie a aktivitami, které agentura vykonávala. Po vstupu do EU se rozšířila agenda i byly přijaty nové programy. Těm je věnována pátá kapitola. Poslední kapitola sleduje vliv aktivit na vybrané ukazatele.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses