Interakcia finačného trhu a reálnéj ekonomiky - Macháč, Peter (2014)
Cieľom mojej diplomovej práce je analyzovať v prvej etape základný teoretický popis fungovania finančného trhu. Popíšem jeho základné funkcie, metódy regulácie a štruktúru. Následne sa budem venovať jednotlivým skupinám analýz slúžiacich ako určitý nástroj pre cenovú predikciu. Jadro mojej práce bude pozostávať z analýzy súčasného dlhodobého disproporčného vzťahu medzi vývojom amerického akciového trhu a reálnej ekonomiky. Pokúsim sa odhaliť príčiny a možné dôsledky tejto nerovnováhy.