Cesta žen do managementu společnosti AVG Technologies - Schinková, Natálie (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na cestu žen do managementu firem se zaměřením na manažerky firmy AVG Technologies. Práce je zaměřena především na bariéry a pozitivně působící faktory, se kterými se ženy setkávají. V teoretické části je nejprve popsáno postavení ženy v současné společnosti, dále profil manažera a ženy v managemntu. V praktické části je ve stručnosti představena společnost AVG Technologies a vyhodnocené výzkumné šetření s manažerkami v této společnosti. Následně je firmě dáno doporučení.