Přehled nástrojů pro řízení webových projektů - Host, Daniel; Svatá, Vlasta, 1952-; Juříček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na výběr vhodného projektového nástroje pro řízení webových projektů. V teoretické části charakterizuje projektový management, úrovně řízení projektů v prostředí IT a webové projekty s jejich specifiky. U webových projektů charakterizuje možné způsoby vývoje a dodávky webových aplikací a metodiky uplatňované při vývoji -- rigorózní a agilní metodiky. Práce se zaměřuje na popis agilních metodik při řízení vývoje software a jejich použití u řízení webových projektů. Postupy a způsoby řízení agilních metodik jsou promítnuté do definice požadavků na funkcionalitu projektových nástrojů v praktické části. Praktická část práce je zaměřena na představení a popis vybraného vzorku projektových nástrojů pro řízení webových projektů a výběr nejvhodnějšího. Vyhodnocení vybraného vzorku nástrojů probíhá na základě míry splnění požadované funkcionality a porovnání nákladů na pořízení a provozování na období 3 let. Funkcionalita vybraných projektových nástrojů je vyhodnocována na základě splnění 8 požadovaných oblastí. Náklady u projektových nástrojů jsou vyhodnocovány ve způsobech pořízení, které jejich dodavatelé nabízí -- On-Premise, On-Demand u proprietárních nástrojů a Open Source Software nástroje pod licencí GNU General Public Licence.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses