Zavádění společné hospodářské politiky v rámci EU a její vývoj v době krize - Kolář, Tomáš (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit dosavadní proces zavádění společné hospodářské politiky v rámci EU a na základě této analýzy nastínit budoucí vývoj daného procesu. Východisko této práce čerpá zejména ze současného vývoje v době krize, kde největší prostor je věnován prvkům fiskální koordinace. V práci jsou ale také zohledněny historické souvislosti a vazby mezi jednotlivými státy. Největším přínosem této práce je závěrečná část. Na základě uvedených dat je analyzována současná situace a poté nastíněn budoucí vývoj. Práce nabízí několik možných scénářů, které berou v potaz dosavadní i historický vývoj.