České centrum Madrid - Pilná, Kristýna (2015)
Práce se zabývá Českým centrem Madrid a jeho významem pro export české kultury do Španělska. Práce vysvětluje význam veřejné diplomacie pro malé a střední státy a představuje její aktéry v ČR. Věnuje se také celé síti Českých center, jejich struktuře, činnosti, financování a strategii. Práce zasazuje fungování Českého centra Madrid do kontextu současného ekonomického vývoje ve Španělsku a obchodní spolupráce s ČR. Práce identifikuje faktory, které ovlivňují program pobočky v Madridu, a činnosti provázející realizaci a produkci kulturních akcí. Práce také přináší hloubkový rozhovor s ředitelkou ČC Madrid a konkrétní příklady úspěšných projektů realizovaných v roce 2014.