Vnější ekonomická rovnováha Hongkongu - Chochol, Filip (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem vnější ekonomické rovnováhy Hongkongu v letech 1998-2013. V první kapitole je teoreticky vymezen pojem vnější ekonomická rovnováha. Důraz je kladen především na teorii platební bilance z hlediska její horizontální a vertikální struktury. Vysvětleny jsou i pojmy mezinárodní investiční pozice a zahraniční zadluženost. Druhá kapitola se věnuje analýze platební bilance Hongkongu v uvedeném období, zaměřuje se na vývoj jednotlivých účtů a jejich položek a hledá příčiny tohoto vývoje. Třetí, závěrečná kapitola je zaměřena na vykreslení tvaru vnější ekonomické rovnováhy Hongkongu prostřednictvím kumulativních sald platební bilance, mezinárodní investiční pozice a zahraniční zadluženosti.