Vnější ekonomická rovnováha Hongkongu - Chochol, Filip; Jiránková, Martina, 1967-; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem vnější ekonomické rovnováhy Hongkongu v letech 1998-2013. V první kapitole je teoreticky vymezen pojem vnější ekonomická rovnováha. Důraz je kladen především na teorii platební bilance z hlediska její horizontální a vertikální struktury. Vysvětleny jsou i pojmy mezinárodní investiční pozice a zahraniční zadluženost. Druhá kapitola se věnuje analýze platební bilance Hongkongu v uvedeném období, zaměřuje se na vývoj jednotlivých účtů a jejich položek a hledá příčiny tohoto vývoje. Třetí, závěrečná kapitola je zaměřena na vykreslení tvaru vnější ekonomické rovnováhy Hongkongu prostřednictvím kumulativních sald platební bilance, mezinárodní investiční pozice a zahraniční zadluženosti.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses