Exportní příležitosti českých firem na trzích Pobaltských zemí - Wagnerová, Aneta; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se věnuje exportním příležitostem českých firem na trzích pobaltských zemí: Litvy, Lotyšska a Estonska. První část je věnována základní politické a ekonomické charakteristice těchto zemí, zejména poté průběhu a následkům nedávné ekonomické krize na těchto trzích. Následující kapitoly se zabývají analýzou podnikatelského prostředí pobaltských států metodou PEST a zahraničním obchodem těchto zemí s Českou republikou za posledních 10 let. Zjištěné informace společně s vytyčenými komparativními výhodami ČR dále slouží k identifikaci exportních příležitostí českých podnikatelských subjektů na trzích pobaltských zemí. Závěrečná část se věnuje bližšímu rozboru těchto příležitostí i s ohledem na předpokládaný hospodářský vývoj v tomto regionu, popsán je zde postup, jak je vhodné vstoupit na trhy pobaltských států, a uvedeny jsou příklady úspěšných exportů českých firem.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses