Postavení ČR v mezinárodní konkurenceschopnosti - Sekuličová, Dominika (2015)
Práce se nejprve zabývá pojmem konkurenceschopnost. Snaží se o definování tohoto ukazatele a o poukázání na možné způsoby měření. V této souvislosti jsou představeny dvě nejvýznamnější instituce, Světové ekonomické fórum a Mezinárodní ústav pro rozvoj managementu. Dále se snaží zhodnotit vývoj konkurenceschopnosti České republiky za poslední tři roky. Závěrem tato práce komparuje ČR s Belgií z pohledu mezinárodní konkurenceschopnosti.