Postavení ČR v mezinárodní konkurenceschopnosti - Sekuličová, Dominika; Plchová, Božena, 1936-; Hanzlíková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se nejprve zabývá pojmem konkurenceschopnost. Snaží se o definování tohoto ukazatele a o poukázání na možné způsoby měření. V této souvislosti jsou představeny dvě nejvýznamnější instituce, Světové ekonomické fórum a Mezinárodní ústav pro rozvoj managementu. Dále se snaží zhodnotit vývoj konkurenceschopnosti České republiky za poslední tři roky. Závěrem tato práce komparuje ČR s Belgií z pohledu mezinárodní konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses