Finanční analýza KUPÁLA, s.r.o. - Rabas, Jan (2015)
Cílem diplomové práce je provedení finanční analýzy společnosti KUPÁLA spol. s r.o. za čtyřleté období od roku 2010 do roku 2013. Nejprve jsou teoreticky představeny jednotlivé metody finanční analýzy včetně bonitních a bankrotních modelů a ekonomické přidané hodnoty. Popsané metody jsou následně aplikovány na konkrétní společnost. Vybrané výsledné hodnoty jsou poté porovnány s průměrnými hodnotami odvětví v jednotlivých letech. V závěru práce je vyhodnocení provedené analýzy a vyvození závěrů o finanční situaci společnosti.