Porovnání frameworků Nette a Java Spring pro vývoj webových aplikací - Tölg, Jan; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Lukáš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce se zabývá srovnáním dvou frameworků, které jsou postaveny na odlišných platformách. Prvním z nich je Nette postavený nad PHP a druhým je Spring vyvinutý v Javě. Jedná se o populární zástupce frameworků obou platforem. První část má za cíl seznámit čtenáře s základními pojmy, které se s frameworky pojí, návrhovým vzorem MVC. Druhá část je věnována popisu frameworku Nette, třetí pak popisu frameworku Spring. Čtvrtá část popisuje demonstrativní aplikaci a její realizaci v Nette i Springu a poslední pátá část si klade za cíl provést srovnání obou frameworků, zhodnotit práci s nimi a celé téma uzavřít.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses