Obchodní vztahy EU s Čínou - Karlík, Martin; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
V této bakalářské práci se zabývám analýzou vzájemných obchodních vztahů mezi Evropskou unií a Čínou a perspektivami pro jejich budoucí vývoj. V posledních letech prošel vývoj vzájemného obchodu určitými změnami, které by dokonce mohly být součástí nového trendu ve vzájemných vztazích. Dynamičtějšímu růstu obchodu však brání mnohé obchodní překážky, z nich pramenící spory byly dokonce opakovaně eskalovány až před WTO. Budoucí perspektivy se jeví více pozitivně pro evropské exportéry. Důvodem je rychlejší růst Číny, změna spotřebních vzorců a nárůst bohaté vrstvy Číňanů, která jasně preferuje zahraniční luxusní výrobky.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses