Měření efektivity dodávání informačních a komunikačních služeb pomocí Business Intelligence systému v bankovním sektoru - Jež, David; Novotný, Ota, 1971-; Řezáč, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zaměřuje na problematiku měření efektivity v dodávání informačních a komunikačních služeb v jedné z nadnárodních bankovních institucí působících na českém trhu, konkrétně pak v rámci jejího oddělení informačních technologií. Měření efektivity je demonstrováno na vystavěném Business Intelligence (BI) řešení. Hlavním cílem práce je tedy vývoj a implementace BI aplikace, která poskytne automatizovaný reporting pro měření efektivity jmenovaného oddělení. Práce je rozdělena na dvě hlavní části -- teoretickou a praktickou. Část teoretická se zaměřuje na úvod do BI, modely měření efektivity, ITIL a problematiku SLA. V praktické části je pak popsán vývoj samotného BI řešení, jež prochází celým životním cyklem aplikace, který je v práci demonstrován. Přínos práce spočívá především v nasazení BI produktu v reálné firmě. Pro širší publikum jsou přínosem především poznatky z teoretické části této práce, kde se dozví základní informace o BI a jaké existují možnosti měření výkonnosti.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses