Mezinárodní obchod s diamanty - Bajerová, Jitka; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Richter, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá mezinárodním obchodem s diamanty. Přibližuje diamant jako unikátní komoditu, která je předmětem zájmu sběratelů i investorů. První část je zaměřena na obecnou charakteristiku diamantů a jejich mezinárodní hodnocení, další část uvádí světová naleziště a popisuje těžbu a zpracování diamantů. Hlavní část práce je věnována samotnému obchodování s diamanty. Tato část představuje diamantový trh, jeho hlavní aktéry, místa a objem obchodu. Závěrečná část práce se zabývá konfliktními diamanty a na ně navazujícím Kimberleyským procesem a jinými kontrolními opatřeními při obchodování s diamanty.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses