Strategický plán budování kapacity DC ADRA České Budějovice - Veselý, Jiří; Nový, Jan, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel (2015)
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření strategického plánu budování kapacity neziskové organizace. Teoretická část vysvětluje jednotlivé pojmy spojené s neziskovými subjekty a dobrovolnickou činností s možností využití fundraisingu, jako jednou z metod získávání peněžních prostředků, dále pak kompletním procesem strategického plánování od analýzy prostředí po samotnou kontrolu. Praktická část seznamuje s analyzovaným subjektem, kterým je Dobrovolnické centrum ADRA České Budějovice, na které je aplikováno osm analýz prostředí a zdrojů, s následným stanovením vize a cílů, přes formulaci, výběr a implementaci strategie až k samotné kontrole a hodnocení efektivnosti. Výstupem této části je pak analýza výsledků s návrhy jednotlivých opatření.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jan Nový
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: neziskové organizace; dobrovolnictví; strategický management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; nonprofit organizations; voluntarism; strategic planning; master's theses