Energetická bezpečnost EU - Macek, Tomáš (2015)
Bakalářská práce se jako celek věnuje energetické bezpečnosti EU. V první části rozebírám obnovitelné a neobnovitelné zdroje energií, energetickou politiku EU a závislost EU na dovozu energií. V druhé části vyvodím ze zjištěných informací míru energetické bezpečnosti EU, jakožto stěžejního bodu práce. Dále se pokusím identifikovat případná související rizika a perspektivy v této oblasti a navrhnout řešení nebo vylepšení