Analýza vývoje exportu zbraní a vojenského materiálu ČR - Děcká, Petra; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce je zaměřena na vývoj exportu zbraní a vojenského materiálu s důrazem na vysvětlení fungování obchodu se zbraněmi nejen v rámci ČR, ale také z globálního hlediska. První část práce je zaměřena na teorii mezinárodního obchodu, jeho funkce a také na přínos exportu vojenského materiálu pro ekonomiku České republiky. Další část práce se věnuje základní pojmům a definicím týkající se obchodu se zbraněmi a vojenským materiálem. Dále popisuje legislativní rámec ČR, který obchod se zbraněmi reguluje včetně závazků vyplývající ze členství v EU. Ve třetí a čtvrté kapitole je uvedena analytická část práce zaměřena na vývoj exportu zbraní a vojenského materiálu z komoditního a teritoriálního hlediska s důrazem na změny, které ve zbrojním průmyslu proběhly v souvislosti s rokem 1989. Závěrečná část práce se zabývá mezinárodní spoluprací v oblasti kontroly a exportu zbraní.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses