Proměny v íránsko-americko-izraelských vztazích v souvislosti s íránským jaderným programem - Baumgartnerová, Alice (2015)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat vývoj americko-izraelských a americko-íránských vztahů a porovnat jaký vliv mají jednání o íránském jaderném programu na povahu vzájemných bilaterálních vztahů. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitolu tvoří teoretická východiska, druhá kapitola se zaměřuje na americko-izraelské vztahy zatímco kapitola třetí na vztahy americko-íránské, a to od jejich vzniku až po současnost. V závěrečné kapitole se práce věnuje samotnému íránskému jadernému programu a jednáním započatým po íránských prezidentských volbách v roce 2013, včetně vlivu těchto jednání na současné íránsko-americko-izraelské vztahy.