Proměny v íránsko-americko-izraelských vztazích v souvislosti s íránským jaderným programem - Baumgartnerová, Alice; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat vývoj americko-izraelských a americko-íránských vztahů a porovnat jaký vliv mají jednání o íránském jaderném programu na povahu vzájemných bilaterálních vztahů. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitolu tvoří teoretická východiska, druhá kapitola se zaměřuje na americko-izraelské vztahy zatímco kapitola třetí na vztahy americko-íránské, a to od jejich vzniku až po současnost. V závěrečné kapitole se práce věnuje samotnému íránskému jadernému programu a jednáním započatým po íránských prezidentských volbách v roce 2013, včetně vlivu těchto jednání na současné íránsko-americko-izraelské vztahy.
Vedoucí práce: Zdeněk Matějka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses