Postavení Brazílie na mezinárodním trhu železnou rudou - Málek, Ondřej; Müller, Štěpán, 1945-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá mezinárodním trhem železnou rudou. Jejím cílem je analýza tohoto trhu s konkrétním zaměřením na roli Brazílie, jako jedné z rychle se rozvíjejících zemí skupiny BRICS, a naznačením budoucího vývoje. Jako kritéria k analýze jsou použity především celkové hodnoty vývozů a dovozů železné rudy za jednotlivé roky, podíly jednotlivých nejvýznamnějších importérů a exportérů, podíly celkových hodnot obchodu s železnou rudou na celkovém světovém obchodu, množství produkce železné rudy nejdůležitějších států a jejich podíl na celkové světové produkci, směry importů a exportů mezi jednotlivými zeměmi nebo například hodnoty produkce železné rudy největších společností na tomto trhu. Tyto údaje jsou sledovány zejména v období 2001-2013.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses