Finanční systém Německa v období dluhové krize - Petrík, Vojtěch (2015)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem dluhové krize na finanční systém v Německu. Cílem práce je zpracování analýzy vlivu dluhové krize na stabilitu německého finančního systému, zhodnocení jednotlivých důsledků při komparaci s ostatními světovými ekonomikami a předložení predikce možného budoucího vývoje v rámci bankovního a kapitálového trhu v Německu. První kapitola definuje finanční systém obecně a teoreticky popisuje jednotlivé složky v rámci finančního systému. Druhá kapitola se zaměřuje na konkrétní vymezení finančního systému v Německu a podrobněji rozebírá jednotlivé finanční trhy i z hlediska historického. V třetí kapitole se nachází analýza vývoje dluhové a bankovní krize v Německu až po současnost. Poslední kapitola se zabývá zúčtovacím platebním systémem TARGET2, popisuje jednotlivé dopady dluhové krize, hodnotí současný stav německého finančního systému a zároveň predikuje vývoj do budoucna.