Postavení německé menšiny v meziválečném Československu (1918-1939) - Škorpilová, Barbora (2015)
Tématem této diplomové práce je problematika německé menšiny v meziválečném Československu jako faktor zahraniční politiky Německa. Cílem této práce je analyzovat, jak německá zahraniční politika využila této menšiny ke své mocenské expanzi. Dále bude zkoumáno, jaké následky tato politika přivodila a jak to ovlivnilo česko-německé vztahy do současnosti.