Postavení německé menšiny v meziválečném Československu (1918-1939) - Škorpilová, Barbora; Veselý, Zdeněk, 1950-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tématem této diplomové práce je problematika německé menšiny v meziválečném Československu jako faktor zahraniční politiky Německa. Cílem této práce je analyzovat, jak německá zahraniční politika využila této menšiny ke své mocenské expanzi. Dále bude zkoumáno, jaké následky tato politika přivodila a jak to ovlivnilo česko-německé vztahy do současnosti.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses