Implementácia KPI (metódou BSC) vo vybranom výrobnom podniku - Vinc, Michal; Pour, Jan; Kušnír, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Táto diplomová práca sa zaoberá implementáciou kľúčových ukazovateľov výkonnosti vo vybranom výrobnom podniku pomocou metódy Balanced Scorecard. Cieľom diplomovej práce je, na základe metódy Balanced Scorecard, navrhnúť strategickú mapu a strategické ukazovatele výkonnosti, ktoré povedú k zlepšeniu riadenia spoločnosti a následne využitie týchto výstupov k zavedeniu pilotného riešenia Business Intelligence pri súčasnej dostupnosti dát v tejto spoločnosti. Práca je rozdelená na teoretickú časť, ktorú autor uvádza rešeršou zdrojov a následne popisuje prístupy k meraniu výkonnosti podniku, ďalej popisuje samotnú metódu Balanced Scorecard a definuje kľúčové ukazovatele výkonnosti. V praktickej časti je spracovaná strategická analýza spoločnosti a je navrhnutá Balanced Scorecard spolu s kľúčovými ukazovateľmi výkonnosti pre túto spoločnosť. V druhej časti praktickej časti je popísaná implementácia pilotného riešenia Business Intelligence v nástroji Qlikview.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses