Vliv přímých zahraničních investic na vývoj automobilového průmyslu v ČR. - Zeman, David (2015)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem přímých zahraničních investic na automobilový průmysl v ČR. V diplomové práci jsou analyzovány největší přímé zahraniční investice do automobilového průmyslu v ČR. Česká republika je významným příjemcem PZI do automobilového průmyslu ve střední Evropě, což potvrzuje komparativní analýza hlavních konkurentů. Jedná se o Slovensko, Polsko a Německo. Pomocí charakteristiky českého automobilového průmyslu diplomová práce dokazuje značný vliv na výkonnost české ekonomiky. V poslední části práce dokazuje změnu povahy PZI po vypuknutí Světové ekonomické krize. Jedná se především o změnu velikosti jednotlivých investic a orientaci pouze na subdodavatelský sektor pro automobilový průmysl v ČR.