Vliv přímých zahraničních investic na vývoj automobilového průmyslu v ČR. - Zeman, David; Klosová, Anna, 1942-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem přímých zahraničních investic na automobilový průmysl v ČR. V diplomové práci jsou analyzovány největší přímé zahraniční investice do automobilového průmyslu v ČR. Česká republika je významným příjemcem PZI do automobilového průmyslu ve střední Evropě, což potvrzuje komparativní analýza hlavních konkurentů. Jedná se o Slovensko, Polsko a Německo. Pomocí charakteristiky českého automobilového průmyslu diplomová práce dokazuje značný vliv na výkonnost české ekonomiky. V poslední části práce dokazuje změnu povahy PZI po vypuknutí Světové ekonomické krize. Jedná se především o změnu velikosti jednotlivých investic a orientaci pouze na subdodavatelský sektor pro automobilový průmysl v ČR.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses