Inovační trendy Business Intelligence a Big Data v modelu Design driven Innovation - Krčma, Marek; Pour, Jan; Derfler, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Business Intelligence hraje zásadní úlohu v otázce hledání pravdy v podnikovém prostředí. S trendem stále rostoucího množství dat lze předpokládat také rostoucí význam analytických oblastí podnikové informatiky. Inovace jsou organizací World Economic Forum vnímány jako jediný z driverů, který z dlouhodobého hlediska vede k růstu životní úrovně ve společnosti. Tato práce spojuje 2 oblasti: inovace a analytickou oblast podnikové informatiky (Business Intelligence, Big Data). Hlavním cílem této práce je detailně zmapovat inovační tendence oblastí Business Intelligence a Big Data a klasifikovat je v modelu Design-driven Innovation. Práce také poskytuje širší pohled na inovační proces v podnicích a odkrývá vzájemnost inovačního procesu, produktivity práce a konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses