Využití dat ze sociálních sítí pro BI - Linhart, Ondřej (2015)
Práce je zaměřená na sociální sítě a možnosti využití dat, která tyto sítě poskytují podnikům. Teoretická část nejprve definuje pojmy data, informace a znalosti. Dále se věnuje konceptům Business Intelligence a Big Data představujícím dva způsoby analýzy dat v podniku a následně popisuje sociální sítě samotné. V rámci praktické části je provedena analýza dat sociálních sítí Facebook a Twitter a současně je stanoven postup pro získání dat z těchto sítí. Výstupem z analýzy jsou soubory veškerých dat, které je podnik schopen získat. Diplomová práce na analýzu navazuje určením možností, jak mohou být získaná data v praxi využita, a zároveň tyto možnosti demonstruje analyzováním dat poskytnutých českým internetovým obchodem.