Optimalizace logistických procesů ve společnosti zabývající se hotelnictvím - Novotný, Josef (2015)
Diplomová práce se zabývá aplikací Lean managmenetu při optimalizaci podnikových procesů, jmenovitě logistických procesů. Autor nabízí jednak teoretické východisko, jak lze v dnešní praxi optimalizovat logistiku v podniku a zároveň reálnou případovou studii z podniku. Jedním z moderních teoretických východisek je japonský přístup na bázi Lean managementu, Toyota Production System. Praktické zaměření práce spočívá v analýze reálného nasazení optimalizace ve společnosti zabývající se hotelnictvím. Závěrem práce je zhodnocení úspěšnosti optimalizace v organizaci. Autor pro daný podnik připravil praktické rady a postupy, jak dále přistupovat k optimalizaci do budoucna.