Metodika návazností marketingu a vývoje start-up projektu s využitím standardních SW nástrojů - Dressler, Adam; Střížová, Vlasta, 1946-; Krkoška, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Nově vznikající softwarové produkty, a zvláště pak ty, které jsou výsledkem inovací, dnes typicky vznikají jako start-upy. Důvody, které k tomu vedou, jsou zřejmé: produkty malých start-upů jsou typicky rychle uvedeny na trh (to je způsobeno tím, že marketingová i vývojová část blízce spolupracují, často obě činnosti vykonává jedna osoba) rychle přijímají rozhodnutí, nejsou averzní vůči riziku a ani nejsou svázány byrokratickými postupy velkých korporací atd. Pokud je produkt úspěšný, v což všichni doufají, projde rychlým růstem. Problém spočívá v tom, že tytéž vlastnosti, které umožnily úspěch v raných fázích projektu, mohou později způsobit selhání. Metody, které používá malá skupina vysoce motivovaných stakeholderů (vlastníci/manažeři, klíčoví zaměstnanci) na počátku projektu nestačí k organizaci projektu v jeho pozdějších fázích, kdy se zapojuje více lidí a kdy jsou úlohy složitější. Přechod z jednoho stavu do druhého je předmětem této práce -- jak zajistit, že jsou v pravý čas k dispozici vhodné metody podporující sladění marketingu a vývoje. Ne příliš brzy, kdy představují zátěž a omezují specifické výhody start up organizace, ani příliš pozdě, kdy jejich absence vede k nekonzistentním stavům a chybám, které ztěžují přeměnu projektu do zralé organizace. Každý projekt je jedinečný a vyžaduje různé metody v různém čase. Proto se tato práce nezabývá návrhem fixní metodiky, ale nabízí kritéria sloužící k výběru metody a její aplikaci s minimálním úsilím a optimálním výsledkem. Teoretická část uvádí příklady možných metod a způsoby jejich použití; navazující praktická část ukazuje, jak tyto metody přispívají k usnadnění rozhodování.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses