Notace modelování procesů a jejich užití - Bartošová, Kateřina (2015)
V současnosti mají firmy k dispozici pro mapování svých procesů celou řadu metodik a modelovacích nástrojů. Volba správného nástroje vyhovujícího potřebám firmy a jejím typům procesů je základním předpokladem pro úspěšné nastavení procesů a především pro jejich správné porozumění všemi zainteresovanými stranami. Na jedné straně stojí metodiky, které jsou velmi pokročilé, dá se jimi velmi podrobně a přesně modelovat. Na straně druhé jsou jednoduché nástroje, které s pouhými pár symboly dokáží zachytit základní myšlenky. Cílem této práce je porovnat zástupce z obou skupin a odpovědět na otázku, která notace je vhodnější pro daný typ užití firemních procesů. Zástupcem skupiny složitějších nástrojů je BPMN 2.0, který bude komparován s vývojovými diagramy. Pro výzkum vhodnosti notací k typům procesů a organizací byla použita metoda Delphi.