Technologické a funkční inovativní trendy ERP - Strachota, Marek; Basl, Josef, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce analyzuje, jak jsou současné trendy v ERP systémech reflektovány v nabídkách českých a zahraničních poskytovatelů a výrobců ERP systémů. Pro účely výzkumu byla sestavena sada hypotéz, jejichž platnost byla u konkrétních poskytovatelů ověřována. Závěry výzkumu jsou takové, že nejvíce reflektovaným trendem je aplikace technologií cloud computingu a využívání dvouvrstvých ERP systémů. Rovněž bylo zjištěno, že ačkoliv výrobci ve svých produktech do určité míry implementují principy Green ICT, samotné produkty nejsou označovány jako Green ERP. Stejně tak není Social ERP termínem, který by výrobci používali pro své produkty, ačkoliv funkcionalitu, kterou lze označit za Social ERP, lze nalézt v produktech především západních poskytovatelů.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses