Partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice - Kovařovicová, Eva (2014)
Disertační práce popisuje současnou situaci partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) a následně analyzuje vývoj tohoto konceptu v České republice od roku 2004 po současnost, zejména s ohledem na plnění politiky vlády v oblasti partnerství veřejného a soukromého sektoru deklarované ve stěžejních usneseních vlády, institucionální zabezpečení, počet a objem realizovaných projektů. Práce rovněž definuje hlavní příčiny neúspěchu partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice. Součástí práce je rovněž komparace partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice a ve vybraných evropských zemích (Slovensko, Chorvatsko, Portugalsko) a formulace předpokladů pro úspěšnou realizaci projektů partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice v budoucnu.