Lokalizace Vstupního profilu normy ISO/IEC 29110 do češtiny a jeho publikace v Eclipse Process Framework Composer - Šimko, David; Buchalcevová, Alena, 1958-; Mittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem diplomové práce je lokalizovat, přizpůsobit, realizovat a publikovat anglickou verzi Vstupního profilu normy ISO/IEC 29110 v nástroji na správu metodik Eclipse Process Framework Composer, s využitím vlastní metodiky realizace tak, aby profil byl dostupný české odborné veřejnosti. Cíle jsou dosaženy převedením Vstupního profilu v nástroji Eclipce Process Framework Composer do webové podoby. Prvním přínosem diplomové práce je popis a charakteristika Vstupního profilu normy ISO/IEC 29110, který slouží k pochopení profilu a k jeho praktickému využití. Druhým přínosem je vytvoření vlastní metodiky, která umožňuje převedení Vstupního profilu z tištěné formy do elektronické verze. K realizaci profilu je využit nástroj Eclipse Process Framework Composer. Třetím přínosem je detailní příručka realizace profilu v Eclipse Process Framework Composer. Hlavním přínosem práce je vytvořený Vstupní profil v podobě webové prezentace, která je dostupná odborné veřejnosti. Na začátku diplomové práce je popsán Vstupní profil, jeho cíl, struktura a implementační balíčky. V třetí kapitole je vysvětlen koncept Unified Method Architecture, který slouží jako teoretický vstup kapitoly o nástroji Eclipse Process Framework Composer. Ve čtvrté kapitole je charakterizován nástroj pro správu a údržbu metodiky - Eclipse Process Framework Composer. Následuje kapitola o metodice realizace profilů v Eclipse Process Framework Composer. Šestá kapitola je detailní příručkou realizace Vstupního profilu v Eclipse Process Framework Composer. V následující kapitole je profil publikován v podobě webové stránky. Osmá kapitola hodnotí realizaci a publikování v nástroji Eclipse Process Framework Composer.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses